Salvați de jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj a fost solicitat sâmbătă, 3 iulie,  la ora 18:50, printr-un apel la 112, să intervină la căutarea și găsirea unui grup de trei femei și trei copii (vârsta 1-3 ani) care a fost surprins de vremea nefavorabilă în zona lacului Tarnița, Piatra lui Cotuna.

Din cauza vremii, persoanele s-au panicat, iar jandarmii le-au precizat unde să se adăpostească și să aștepte intervenția salvatorilor. Un echipaj format din 4 jandarmi de la Postul de Jandarmi Montan Gilău, împreună cu o echipă din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Cluj au plecat pentru recuperarea în siguranță a persoanelor.

După ce au ajuns la grupul respectiv și având în vedere că, terestru, misiunea de salvare ar fi durat mult mai mult, jandarmii și salvamontiștii clujeni au solicitat sprijinul pompierilor de la ISU Cluj pentru a interveni cu o barcă, astfel încât persoanele să poată fi aduse în siguranță la ambulanță pentru consult medical – a anunțat Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj

Nici una din cele șase persoane nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, „fiind doar speriate și ușor afectate de temperatura scăzută” – precizează sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut