Salvați Copiii România – Marele Premiu al Galei Societății Civile 2020

Organizația Salvați Copiii România este marele câștigător al Galei Societății Civile 2020, cu proiectul „Fiecare Copil Contează”.

Proiectul, distins cu Marele Premiu, face parte din programul de reducere a mortalității infantile, care se axează pe dotarea maternităților cu echipamente medicale performante și programe socio-medicale la nivelul comunităților vulnerabile din mediul rural. Programul a început în 2010, iar până în 2020 au fost dotate cu peste 630 de echipamente 96 de maternități, secții de terapie intensivă și secții de pediatrie din toate județele țării. Numai anul trecut, în 2019, au fost dotate 52 de maternități cu echipamente de care au beneficiat 30.000 de nou născuți.

Proiectul „Fiecare Copil Contează” este câștigător al premiului I la secțiunea Sănătate. Organizația Salvați Copiii a obținut premiul I și la secțiunea Apărarea drepturilor individuale/ colective, pentru proiectul „Raport privind respectarea drepturilor copilului în România (2019) – Salvați Copiii/ Avocatul Poporului”.

Organizațiile care au fost dublu premiate în cadrul Galei Societății Civile sunt: Asociația Culturală „Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici”, Asociația „La Primul Bebe”, Asociația „Lindenfeld – Ajungem Mari”, Fundația ”Hospice Casa Speranței”, Fundația Regală Margareta a României, Fundația „Terre des hommes”, Fundația Vodafone România, Matei Alexandra (inițiatoarea ACT – tacâmuri flexibile) și Organizația Umanitară „Concordia”.

În perioada 25 februarie – 20 mai, în competiția Galei Societății Civile 2020, ediția a XVIII-a, au fost înscrise 199 de inițiative: 160 de proiecte, 20 de programe și 19 campanii de comunicare, care  au fost evaluate de 48 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat. Cele mai multe proiecte (40) au fost înscrise la secțiunea Proiecte pentru Tineret, urmată de Educație, Învățământ, Cercetare, cu 39 de proiecte, la egalitate cu secțiunea Premiul Special pentru Inovație.

Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut