Salvați Copiii: 3,5% din impozitul pe venit – o sursă indispensabilă pentru maternități

În condițiile în care criza sanitară a vulnerabilizat suplimentar secțiile de pediatrie și de terapie neonatală, Salvați Copiii România anunță din nou că va intensifica dotarea acestora cu aparatură medicală vitală, în urma solicitărilor directe primite de la medici.

Pe sprijinul Salvați Copiii  se bazează spitale din zone cheie ale țării cu flux mare de pacienți, între care și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, pentru care organizația intenționează achiziționarea unui dispozitiv CPAP, incubator. În acest sens, 3,5% din impozitul pe venit este o sursă indispensabilă pentru maternități și secții de pediatrie.

Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante. Termenul limită de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de la www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Pentru protejarea și sprijinirea medicilor și spitalelor, Salvați Copiii România a decis, încă de la debutul crizei sanitare, să pună la dispoziția acestora fondurile care vor fi colectate din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, astfel încât fiecare contribuabil să poată susține nemijlocit întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în această perioadă critică.

Într-o primă etapă, aceea a intervenției urgente, organizația a dotat prioritar spitalele cu echipamente de protecție pentru medici, atrăgând însă atenția că în următoarele luni este vitală achiziția de aparatură medicală performantă, mai ales pentru secțiile de terapie neonatală, care îngrijesc nou-născuții cei mai vulnerabili: prematurii și cei cu patologii complexe, iar fondurile provenite din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit sunt esențiale pentru copiii care au nevoie de intervenție medicală imediată.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut