Salina Turda intră într-o nouă etapă de modernizare

Salina Turda intră într-o nouă etapă de modernizare, a anunțat primarul Cristian Matei.

Potrivit edilului, în cadrul acestui proces intrarea de pe Aleea Durgăului nr. 7 va fi reamenajată și dotată cu sisteme moderne de acces. Concret va fi modernizat pavilionul de acces și parcarea prin crearea de noi spații pentru turiști. De asemenea, căsuțele de lemn vor lăsa locul unor spații moderne destinate celor care trec pragul Salinei. Numărul de locuri de parcare pentru vizitatori va fi mărit iar sistemul de achizitionare a biletelor de acces și a biletelor pentru serviciile de agrement va fi automatizat.

Toate acestea vor duce la desăvârșirea unei experiențe extraordinare de vizitare a celui mai spectaculos subteran din lume”, a declarat Matei.

Concomitent se pun la punct ultimele detalii pentru funcționalitatea aplicației Salina Turda, disponibilă în trei limbi: română, engleză și maghiară. Din aplicație vor putea fi achiziționate bilete de intrare sau pentru activitățile recreative. Pentru fiecare mină vor fi disponibile ghiduri audio prin care experiența turistică va fi îmbunătățită semnificativ.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut