Săli de clasă pregătite pentru primirea elevilor în comuna Căşeiu

Cel mai important, în aceste zile, pe agenda de lucru a primarilor este pregătirea în condiţii bune a noului an de învăţământ. Cel puţin în comuna Căşeiu, asta am  constatat.

Încă nu era ora 8:00 dimineaţa şi pe primarul Silviu Boldor l-am găsit inspectând Şcoala Gimnazială din  imediata vecinătate a sediului administraţiei locale. De fapt,  la mijlocul acestei săptămâni, domnia sa a făcut turul tuturor unitîţilor de învăţământ de pe raza comunei. După  cum ne-a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Căşeiu, prof. Cristian Groşan, în  cele două şcoli gimnaziale (Căşeiu şi Rugăşeşti) şi în cele patru grădiniţe (Căşeiu, Urişor, Sălătruc şi Valea Gugii) de pe raza comunei, spaţiile şcolare au fost zugrăvite la timp şi puse la punct. La grădiniţa din Sălătriuc încă se lucra la amenajarea unui grup social, investiţie realizată din fonduri guvernamentale. Toate posturile didactice sunt asigurate,  educatoarele, învăţătorii şi profesorii și-au efectuat vizitele medicale. Încălzirea clădirilor se face cu gaz metan la şcolile din Căşeiu şi Rugăşeşti şi la grădiniţa Urişor, iar la unităţile preşcolare din Sălătruc şi Valea Gugii funcţionează centrale termice pe lemne. La ultimele grădiniţe apa potabilă pentru copii se asigură din sursă proprie, în satele respective nefiind introdusă  apa  pe reţea. Primăria face eforturi mari pentru extinderea conductei de apă şi în localităţile respective.

În  comuna Căşeiu, luni, 9  septembrie vor intra în sălile de clasă  400 de preşcolari şi elevi, care dispun de condiţii bune de studiu. Bazele sportive din Căşeiu şi Rugăşeşti,  de asemenea, au fost pregătite din timp pentru primirea copiilor. Echipele de oină  fete şi băieţi ale Şcolii Gimnaziale Căşeiu se numără printre formaţiile premiate şi la nivel naţional.

Deci, unitatea din învăţământ din comuna aflată în vecinătatea Dejului are cu ce se mândri şi în domeniul educaţiei fizice şi sportului.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie