Salbă de medalii pentru sportivii clujeni la Campionatul Național de Culturism și Fitness

Sportivii clujeni au obținut rezultate excepționale la Campionatul Național de Culturism și Fitness ce a avut loc zilele trecute la Sibiu. Delegația Clubului Universitatea Cluj condusă de Sebastian Văsuț a obținut 19 medalii, dintre care 12 de aur. De asemenea, sportivul clujean Andrei Neag afiliat la Fitness Performe a obținut și el o medalie de aur. În total 13 medalii de aur pentru Cluj.

„Cu laurii de campion național s-au încununat: Andrei Suciu la culturism juniori 70 de kilograme, Diana Kerekes la body fitness junioare 16-20 ani, Victor Boncoi la early juniori men’s physique 14-16 ani, Mihnea Gabor la men’s physique juniori 178 de centimetri, Mihnea Gabor și Mădălina Stanca la mix pairs, Fulop Kinga la wellness, Bogdan Zamfir de trei ori la seniori classic physique, classic bodybuilding și culturism 65 de kilograme seniori, Alina Așchilean la fitness challenge, Dragoș Leonte la first time culturism open și Dan Fărcaș la culturism 70 de kilograme seniori.

Pe locul doi s-au situat: Andrei Suciu la culturism first timers juniori 16-20 ani, Dragoș Leonte la culturism 80 de kilograme juniori, Mădălina Stanca la bikini fitness junioare 160 de centimetri și Delia Micșa la fit model senioare în timp ce pe treapta a treia a podiumului au urcat: Delia Micșa la bikini fitness 166 de centimetri, Diana Kerekes la body fitness senioare și Dragoș Leonte la classic bodybuilding seniori.

Performanțe notabile au mai obținut Dragoș Leonte și Raluca Bumbuluț la mix pairs, Delia Micșa la fit model juniori și Riana Trifan la bikini fitness junioare 160 de centimetri care au ocupat locul al patrulea, Dragoș Leonte la 80 de kilograme culturism seniori clasat al cincilea și respectiv Samuel Gujan la culturism seniori 75 de kilograme, Carla Seras la bikini fitness junioare și Alexandru Dragomir la classic physique 171 de centimetri seniori care au încheiat competiția pe locul al șaselea”, a anunțat Clubul Universiattea Cluj.

Printre sportivii clujeni cu performanțe la Sibiu s-a numărat și Andrei Neag, afiliat la Clubul Fitness Performer din Cluj-Napoca.

Tânărul este absolvent al UMF Cluj-Napoca, secția Balneofiziokinetoterapie, iar în prezent urmează masteratul în cadrul acestei universități. A început culturismul în urmă cu opt ani la Huedin din dorința de a se simți mai bine în pielea sa și „de a câștiga puțină încredere în sine”.

Prima medalie de aur a obținut-o anul trecut iar la Campionatul Național de Fitness din acest an de la Sibiu s-a impus la categoria Men’s Classic Physique.

El a explicat pentru Făclia care este secretul performanței în acest sport.

„A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Sala a devenit pentru mine a doua casă, un adevărat loc de meditație, pentru că am ajuns, de-a lungul anilor, să realizez faptul că procesul prin care îți sculptezi trupul, ajunge sa îți sculpteze și mintea. De fiecare data când corpul urlă de durere și vrea sa cedeze, mintea poate dobândi puterea de a prelua controlul și de a te ajuta să-ți termini setul. Astfel nu doar că ai făcut cu douăexerciții mai mult decât săptămâna trecută, dar mintea ta a dobândit capacitatea de a acționa dincolo de puterile corpului tău și de a-l duce acolo unde își dorește. Trebuie totuși săștii unde te situezi. E o situație la fel de eronată să crezi ca poți mișca greutăți imense din a doua săptămână de antrenament precum e și să ridici aceeași greutate cinci ani de zile, de asta, pentru mine, culturismul e o formă de autocunoaștere”, explică Andrei Neag.

El spune că pregătirea pentru concurs e cea mai grea parte. „Dacă în timpul anului trebuie să te străduiești să mănânci cât mai mult, preferabil sănătos, ca să ridici cât mai mult, preferabil cu o formă de execuție impecabilă, în pregătire (care durează 16-12 săptămâni) trebuie să dai jos tot țesutul adipos, pentru a-ți prezenta cât mai bine rodul muncii pe scenă. Asta implică multă foame, mult exercițiu de tip cardio și o voința de fier. Știți momentul ala când ,,nu ești tu când ți-e foame”? Gândiți-vă la 2-3 luni blocat în starea aia. Dar, în final, dimensiunile unui progres se măsoară prin mărimea a tot ceea ce a trebuit să-i fie sacrificat, cum bine zicea Nietzsche: drumul spre victorie e pavat cu suferință”. Dar cea mai mare realizare vine în momentul în care, ținând cupa în mâna, conștientizezi că nu ai învins pe nimeni în tot travaliul tău, în afară de cel mai mare inamic pe care l-ai putut avea vreodată: pe tine însuți”, a arătat sportivul.

C. PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut