Salarii „înghețate” pentru angajații Primăriei Cluj-Napoca

Plenul Consiliului Local Cluj-Napoca a votat plafonarea salariilor la nivelul anului 2020 pentru angajați. Social democrații s-au opus proiectului de hotărâre, arătând că există o lege care prevede majorarea salariilor bugetarilor, iar ca sursă de finanțare au fost indicate veniturile municipalități clujene din 2021.

Deși legea permitea, salariile nu vor fi ajustate nici măcar cu rata inflației, în contextul în care a crescut salariul minim pe economie. Decizia afectează funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului și serviciile publice din subordinea forului deliberativ local.

Primarul Emil Boc a explicat că plafonarea salariilor are la bază Ordonanța de urgență 226 din 30 decembrie 2020 privind măsurile pentru bugetul pentru 2021. „Noi nu facem decât în virtutea ierarhiei actelor juridice să promovăm acest act normativ, respectând șirul legal. Noi suntem obligați să promovăm acest act normativ”, a spus Emil Boc. Primarul a arătat că, în opinia sa, actul promovat de Guvern privind înghețarea salariilor este corect în raport cu interesele României de astăzi și cu capacitatea de a putea plăti tot ce înseamnă drepturi și obligații sociale ale statului și de a nu realiza derapaje în ceea ce privește obligațiile pe care statul le are începând cu salarii până la pensii și ajutoare sociale. „Cred că, înainte de a împărți este bine să gândești ce produci. A considera că putem să trăim pe datorie la nesfârșit să știți că nu este adevărat”, a spus Boc .

Proiectul de hotărâre privind înghețarea salariilor angajaților din primărie a fost adoptat cu 26 de voturi (24 pentru, 1 abţinere şi 1 vot împotrivă).

Salarii angajaţi Primăria Cluj-Napoca – director general – 16.391 lei; arhitect şef – 16.391 lei; şef birou – 13.157; poliţist local debutant – 4.583 lei; portar – 4.748 lei; bucătar – 5.748 lei; şofer – 5.665 lei, muncitor necalificat – 3.861 lei.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut