S-au înmulțit cazurile de COVID la „U” BT Cluj, iar Cupa României nu se ține deocamdată

Numărul cazurilor pozitive la noul coronavirus din cadrul echipei masculine de baschet ”U” Banca Transilvania Cluj-Napoca a ajuns la zece, în urma rezultatelor primite joi, a anunţat clubul pe site-ul său oficial. ”Cei şase jucători cu teste negative marţi au fost restestaţi, alături de staff-ul tehnic, în cursul zilei de joi, 15 octombrie.

Drept urmare, alţi doi baschetbalişti de la ”U” Banca Transilvania au fost depistaţi pozitiv cu SARS COV-2”, a comunicat clubul. Rezultatele testelor efectuate de ceilalţi membri ai echipei au ieşit negative. În total, 10 componenţi ai echipei „U” Banca Transilvania au fost depistaţi pozitiv, iar aceștia sunt Patrick Richard, David Vida, Modibo Diaby, Gregory Vargas, Karel Guzman, Justin Edwards, Dragoş Lungu, Ştefan Grasu, Szabolcs Santa, alături de antrenorul principal Mihai Silvăşan. Cu toţii se simt bine şi sunt în izolare, iar Ştefan Grasu se află la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru analize amănunţite. Joi au fost testaţi şi opt antrenori de la Academia Universității, toate rezultatele fiind negative.

Bă reamtinim că patru echipe, toate participante săptămâna trecută la Memorialul ”Elemer Tordai”, de la Sibiu, au anunţat cazuri de infectare cu coronavirus în loturile lor: Dinamo-Ştiinţa Bucureşti, CSU Sibiu, CSO Voluntari și  „U” BT Cluj.
În aceste condiții Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet, convocat de urgenţă de către preşedintele Horia Păun, în regim de videoconferinţă, a decis suspendarea pentru o perioadă nedeterminată a turneelor preliminare din Cupa României la masculin din cauza focarelor de COVID-19.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut