S-a stins din viață fiica marelui poet și filosof Lucian Blaga

Ana Dorica Blaga, fiica poetului și filosofului Lucian Blaga, cunoscută multora ca Dorli Blaga, s-a stins din viață marți la vârsta de 91 de ani.

Ana-Dorica Blaga s-a născut la 2 mai 1930, la Berna, în Elveţia, unde în acea perioadă Lucian Blaga era ataşat de presă. Până în 1939 trăieşte cu părinţii, în Elveţia, Austria, Portugalia și la Paris după care familia Blaga se stabilește la Cluj. În contextul cedării Nord-Vestului Adealului Ungariei horthyste și refugiului Universitatea din Cluj la Sibiu, Dorli Blaga urmează cursurile Liceului German Brukenthal. În 1946 familia revine la Cluj, unde Dorli Blaga își finalizează studiile liceale după care devine studenta Facultății de Fizică. În 1956 se căsătoreşte cu profesorul universitar Tudor Bugnariu.

Dorli Blaga și-a dedicat întreaga viață administrării și valorificării patrimoniului filosofic, literar și teatral lăsat de tatăl său, orientându-și eforturile în sensul editării și publicării operei impresionante a părintelui său, care la dispariția prematură a marelui filosof era împrăștiată prin biblioteci și arhive.

Dorli Blaga va fi înmormântată la Lancrăm, județul Alba, unde își doarme somnul de veci și tatăl ei Lucian Blaga.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut