S-a semnat contractul de finanțare pentru pasajul de la Tăietura Turcului din Cluj-Napoca

Toate contractele pentru electrificarea magistralei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor- finanțate prin PNRR- sunt semnate, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Ultimul contract semnat vineri este de 1,61 miliarde de lei, fără TVA.

În cadrul proiectului de electrificare a acestui tronson de cale ferată vor fi făcute lucrări pentru modernizarea secțiunii Cluj Napoca-Aghireș (Lotul 1) a magistralei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor (166,2 km). Contractul prevede inclusiv o serie de lucrări civile în stațiile CF Cluj Napoca și Aghireș, dar și în haltele de mișcare Baciu Triaj și Gârbău.

Vor fi modernizate 13 poduri, 35 podețe și 1 pasaj superior nou (Tăietura Turcului – Primăria Cluj).

Vor fi construite 1 pasaj pietonal subteran în stația CF Cluj Napoca și o pasarelă pietonală în stația CF Aghireș. Asocierea de constructori români și francezi trebuie să finalizeze lucrările, pe cei 30,41 de km, în 42 de luni (6 luni proiectare și 36 de luni execuția lucrărilor).

“Contractele pentru electrificarea întregii magistrale de Cale Ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor au ca sursă de finanțate PNRR: 9,36 miliarde de lei, fără TVA”,  a anunțat Sorin Grindeanu.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut