S-a deschis Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca

La Cluj-Napoca, Târgul de Crăciun a debutat vineri seara în Piața Unirii cu pornirea iluminatului festiv, urmând ca în restul orașului iluminatul de sărbători să fie aprins la 1 Decembrie. Imediat după pornirea iluminatului, a avut loc un concert susținut de Armonia Music.

Câteva dintre atracțiile din acest an ale târgului sunt roata panoramică, poveștile la gura sobei, căsuța Moșului, piesele de teatru de păpuși, caruselul și, desigur, bunătățile pe care participanții le pot gusta direct de la căsuțele din piață.

Ediția din acest an e adaptată condițiilor pandemice, astfel că accesul în Piața Unirii se va face în limita a 30% din capacitatea zonei, iar accesul se va fae pe baza certificatului verde sau a documentului care atestă trecerea prin boală în termen de maxim 6 luni. Copiii sub 12 ani nu trebuie să prezinte certificat verde sau alt document.

Programul Târgului de Crăciun

Programul artistic la Târgul de Crăciun mai cuprinde, în fiecare duminică de la ora 17:00, povești la gura sobei cu Magic Puppet și Urbannect, iar, sâmbătă 27 noiembrie de la 17:00, au loc piese de teatru de păpuși pentru copii, puse în scenă de Animart.

În Piață se va auzi pe tot parcursul târgului Radioul Răcnetul lui Rudolf, unde vor fi difuzate cele mai frumoase piese de Crăciun.

Scrisorile pentru Moș Crăciun, colectate în centrul Clujului

În Piața Unirii e amplasată și Căsuța lui Moș Crăciun, un loc plin de căldură și candoare, unde copiii și adulții pot asculta povești la gura sobei și își pot face fotografii demne de păstrat peste ani. Tot acolo, toți cei dornici să-i transmită ceva Moșului pot lăsa scrisori către Moș Crăciun.

De la căsuțele amplasate în piață, participanții vor putea să se încălzească cu ceai sau vin fiert și vor putea gusta tot felul de bunătăți oferite de producătorii locali din Transilvania: ciocolată de casă, vată pe băț, kürtőskalács, gogoși, produse tradiționale din carne. În plus, vor găsi la târg decorațiuni și produse handmade și de artizanat.

Faptele bune își dau întâlnire în Piața Unirii

Pe tot parcursul târgului, în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie 2021, cei care vin la târg vor putea susține și dona pentru mai multe proiecte sociale caritabile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut