S-a dat startul înscrierilor la concursul BATRA 2021

Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania (OART), în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu Mare, Alba și OAR Nord-Vest și cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România (OAR) anunță deschiderea concursului celei de-a cincea ediții a Bienalei de Arhitectură Transilvania – BATRA, care va avea loc între 15 si 30 octombrie 2021.

Conform celor declarate de arh. Daniela Maier, curatorul BATRA 2021, „sunt premii atât pentru arhitecți, cât și pentru oameni pasionați de frumusețea construcțiilor, pentru oameni inspirați de cuvinte melodioase și imagini spectaculoase, dar și pentru cei fascinați de felul în care pasiunea transformă cărămida în artă, de uneltele care pot să transforme o casă în «acasă»”.

Doritorii se pot înscrie, până pe 13 septembrie, la 17 secțiuni, dintre care 7 speciale, astfel:

Secțiuni: Arhitectura locuinței individuale; Arhitectura locuințelor colective; Arhitectura dotărilor comunitare și de producție; Arhitectura spațiului public; Arhitectura patrimoniului cultural; Rural; Arhitectura spațiului interior și scenografie; Microarhitectură / Arhitectura temporară; Design de obiect; Proiecte culturale / Inițiative / Experimente;

Premii speciale: Cel mai bun articol cu și despre arhitectură / arhitecți; Cele mai bune fotografii de arhitectură; „Clientul / Constructorul / Meșterul ideal”; „Echipa de proiectare perfectă”; Colaborare artist – arhitect; „Poezia cu/ despre arhitectură”; Inițiative civice.

„Arhitectura se trăiește și asta o transformă în orice timp într-o extraordinară unealtă de educaţie și formare. Pornind de la această idee, fiecare ediție de BATRA aduce o temă de interes atât pentru arhitecți, cât și pentru clienți, comunitate și administrația locală. Sunt teme și scopuri totodată, menite să corecteze și să îmbunătățească aspectul, dar și confortul caselor în care locuim, a clădirilor în care ne desfășurăm activitatea profesională sau a locurilor menite să ne producă relaxare și plăcere. Scopul ediției 2021 este reflectat de tema aleasă, «(.com)unitate», respectiv nevoia profesioniștilor de implicare în comunitate, ca arhitecți solidari cu nevoile ei, după această perioadă în care cu toții ne-am redescoperit și ne-am redefinit” – precizează organizatorii.

Regulamentul și toate detaliile de înscriere se găsesc pe https://batra.ro/

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut