S-a aprobat construirea unei creșe la Gherla

La începutul acestei veri am anunțat hotărârea Consiliului Local Gherla de a construi o creșă în municipiu, având în vedere că mulți părinți solicită acest lucru. Dacă înainte de 1989 în localitate funcționau chiar și două astfel de unități, în prezent clădirile respective au cu totul alte destinații (sală de fitness, de exemplu!).

Iată că, în curând, urbea de pe Someș va beneficia din nou de o creșă. Zilele trecute, pe adresa Primăriei Municipiului Gherla a sosit o adresă prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației înștiințează că s-a aprobat cererea de finanțare a noii creșe, cerere care a și fost semnată. Deci, sunt bani pentru realizarea acestui proiect. Este un pas important în calea demersurilor referitoare la realizarea acestei investiții sociale, de care este mare nevoie. Edilii gherleni au și stabilit locația creșei într-un cadru natural deosebit de frumos, la marginea parcului, în imediata vecinătate a stadionului, unde se va construi și noul bazin de înot didactic acoperit.

Administrația locală a și luat primele măsuri de întocmire a documentației, fiind adusă la cunoștința populației macheta clădirii, care cuprinde toate necesitățile și obiectivele unei astfel de instituții. Beneficiarii, adică părinții tineri, abia așteaptă începerea lucrărilor de construcții, ce este stabilită în curând.

Iată că, după mulți ani de așteptare, gherlenii au visul împlinit, noua  creșă va prinde contur, așa cum în anii 2000, tot în parcul orașului, s-a deschis una dintre cele mai mari  grădinițe, „Căsuța Fermecată”, o adevărată bijuterie a învățământului preșcolar din județul Cluj. Asta doresc să realizeze gospodarii orașului și cu noua creșă.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut