Ryanair a adus pe Aeroportul din Cluj-Napoca pasagerul cu numărul un milion

Carmen Bolba, originară din Satu Mare, dar care locuieşte de 5 ani în Londra, este pasagerul cu numărul un milion care a ajuns în acest an pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj, ea fiind transportată de compania aeriană Ryanair, operatorul zborului Cluj-Napoca – Londra Southend.

În cadrul unei festivităţi care s-a desfăşlurat joi, ea a primit din partea Ryanair un bilet dus-întors Cluj – Londra Southend, iar din partea conducerii aeroportului un album aniversar “100 de ani de activitate”. Din “comitetul de primire” au făcut parte angajaţi ai Aeroportului, îmbrăcaţi în costume specifice ţărilor cu care sunt asigurate legături aeriene. “M-au sunat să mă anunțe în prealabil că sunt pasagerul un milion și am zis că nu cred așa ceva. Nu mă așteptam chiar eu să câștig din atâtea persoane. Când am urcat în avion, mi s-a mai spus încă o dată. O să mai zbor în continuare.”, a spus Carmen Bolba.

David Ciceo, directorul Aeroportului a reafirmat că va continua dezvoltarea infrastructurii pentru atingerea pragului de 7 milioane de pasageri. “Avem un plan de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri, avem un plan să investim în următorii 15 ani aproximativ 200 de milioane de euro, din acești bani aproximativ 70 de milioane de euro dorim să îi obținem din fonduri europene nerambursabile. În ce ce privește dezvoltarea Aeroportului, am avut un sprijin deosebit din partea Consiliului Județean, consilierii județeni au fost de acord cu alocarea unor sume importante, astfel încât în ultimii ani nu a mai fost nevoie să primim subvenții de la Consiliul Județean. În 2018, Aeroportul a avut un profit de aproximativ 4 milioane de euro. În prezent, avem zboruri către 22 de țăr, iar 80% din traficul nostru este internațional”, a afirmat David Ciceo.

În 1996 Aeroportul avea doar două zborului Cluj-Napoca – Bucureşti şi un trafic de circa 32.000 de pasageri, pentru ca, în 2010 să se ajungă pentru prima dată un milion de pasageri, această cifră fiind depăşită an de an, excepţie făcând 2012 când, pe fondul crizei economice, au fost înregistraţi doar 932.00 de pasageri. În 2018, pe Aeroport au ajuns 2.782.401 de pasageri, iar în acest an pasagerul cu numărul un milion a fost sărbătorit cu o zi mai devreme decât anul trecut. În primele 5 luni ale anului 2019 au fost lansate două noi destinații internaţionale de pe aeroport, Londra Gatwick (din martie) şi Londra Southend (din aprilie), au crescut frecvenţele zborurilor pe rutele existente şi o nouă companie, Ryanair, a demarat zboruri regulate spre Londra Southend. În sezonul de vară oferta de zboruri charter turistice va creşte comparativ cu cea din 2018. În prezent, Aeroportul are 350 de angajaţi, însă în perimetru lucrează circa 2.500 de persoane, la Romatsa, companii aeriene, companii de handling, SRI, Poliția de Frontieră, restaurante sau baruri.

Articole din aceeasi categorie