Rută nouă pentru Valea Ierii

Cei care vor dori să ajungă la Valea Ierii direct din Săvădisla, fără a mai ocoli pe la Băișoara, vor putea opta pentru traseul care trece prin Finișel-Plopi. Și asta pentru că drumul județean 107J Finișel – Plopi/Valea Ierii, între pozițiile kilometrice 0 – 11+200 va fi reabilitat pentru a se putea circula în condiții normale și pe această rută.

Într-o primă etapă, lucrările de întreținere au debutat cu repararea stratului de asfalt existent pe raza satului Finișel, comuna Săvădisla. În acest sens, antreprenorul lucrărilor va proceda la eliminarea gropilor și la colmatarea tuturor rosturilor și fisurilor existente pe suprafața carosabilă.

În cea de-a doua etapă a proiectului, de la ieșirea din satul Finișel și până în apropiere de satul Plopi, comuna Valea Ierii, lucrările de întreținere vor fi de o complexitate mai ridicată, ele urmând să fie finalizate până la finalul acestui an.

Concret, se vor realiza lucrări de lărgire a căii de rulare și de reprofilare a platformei drumului cu un adaos de 10 cm de piatră spartă cilindrată. De asemenea, se vor monta cca. 30 de podețe tubulare pentru scurgerea apelor și se vor săpa șanțurile.

Lucrările vizează, în principal, refacerea sistemului rutier și viabilizarea drumului județean pentru toate categoriile de autovehicule.

„Zona traversată de acest drum județean este una turistică și deosebit de pitorească, iar acum iubitorii de natură au un motiv în plus să o străbată, atât cu mașina cât și cu bicicletele. De asemenea, acest sector de drum reprezintă și o alternativă pentru cei care doresc să urce spre Valea Ierii direct din Săvădisla, fără a ocoli pe la Băișoara“, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut