Rugăciune pentru pace și colectă pentru Ucraina

Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică (BRU), Preafericirea Sa cardinal Lucian Mureșan, invită „toți fiii acestei Biserici” la rugăciune pentru pace în Ucraina și în lume și dispune organizarea unei colecte în favoarea Ucrainei.

„Urmărim cu îngrijorare, alături de întreaga lume, accentuarea conflictelor izbucnite în Ucraina, țara noastră vecină. În cadrul Audienței Generale de miercuri, 23 februarie 2022, Sfântul Părinte Papa Francisc a făcut un stăruitor apel la pace în Ucraina și a îndemnat la o Zi de post și rugăciune pentru Pace în ziua de miercuri 2 martie 2022 – «Regina Păcii să protejeze lumea de nebunia războiului!». În comuniune cu întreaga Biserică și cu Urmașul Sfântului Petru, îi invit cu căldură pe toți fiii Bisericii noastre Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, din țară și diaspora, să se alăture în spirit de pocăință acestei zile de post și rugăciune, cerând de la Bunul Dumnezeu darul păcii peste întreaga omenire. În acest sens, în comuniune cu întreg Sinodul Episcopilor Bisericii noastre,  dispunem ca în toate bisericile și catedralele de pe teritoriul Bisericii noastre să se celebreze, pe data de 2 martie 2022, rugăciuni potrivite acestui moment, în conformitate cu normele liturgice în vigoare și după dispozițiile ierarhului locului” – se spune într-un comunicat al PF cardinal Lucian Mureșan, transmis Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla și tuturor episcopiilor greco-catolice din cadrul BRU.

Prin intermediul aceluiași document, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică anunță că dispune și binecuvântează organizarea unei colecte în favoarea Ucrainei, în prima duminică a Postului mare, 13 martie 2022, în toate bisericile și catedralele BRU.

„Ne alăturăm, așadar, în rugăciune Bisericii din Ucraina și Preafericirii Sale Sviatoslav, pentru a cere încetarea violențelor și revenirea păcii. «Pacea lui Dumnezeu, care întrece orice închipuire, să păzească inimile și gândurile voastre, întru Cristos Isus» (Fil. 4,7)” – transmite cardinalul.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut