Românii nu ştiu să-şi negocieze preţul la gaz

Mai puţin de 5% din consumatorii casnici de gaze sunt instruiţi şi capabili să îşi negocieze contractele, astfel încât să obţină preţuri mai bune pentru gazele naturale consumate, se arată într-un studiu realizat de Asociaţia Energia Inteligentă, care derulează şi în acest an proiectul „Preţ Corect La Gaze”.

Clienţii industriali şi consumatorii casnici instruiţi vor fi principalii perdanţi dacă liberalizarea pieţei gazelor naturale se va amâna, în contextul în care ordonanţa 1/2020 nu va mai intra în vigoare, aşa cum se prefigurează în prezent, apreciază Asociaţia. În acelaşi timp, câştigători ar fi unii furnizori şi importatorii de gaze naturale.
Asociaţia ontinuă şi în acest an Proiectul „Preţ Corect La Gaze”, prin care învaţă consumatorii cum să acţioneze pe o piaţă liberă şi cum să se protejeze de anumite „capcane” din contractele de furnizare gaze naturale. De asemenea, Asociaţia susţine înfiinţarea SALGAZ (Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Gazelor Naturale) şi însărcinarea acestuia cu derularea unui program de informare si de organizare de cursuri pentru pregătirea consumatorilor casnici în vederea negocierii contractelor de achiziţie de gaze naturale pe o piaţă liberalizată.

Articole din aceeasi categorie