Românii nu prea vor să-și schimbe furnizorul de electricitate

Aproape jumătate dintre români, respectiv 40%, iau în considerare posibilitatea de a încheia un contract pentru furnizarea de electricitate cu altă companie decât în prezent.

Un sondaj realizat de către INSCOP Research în colaborare cu think-tank-ul Strategic Thinking Group arată că 40% dintre respondenţi iau în considerare posibilitatea de a schimba furnizorul de energie electrică. De asemenea, 36% dintre respondenţi indică intenţia de a-şi schimba furnizorul de gaze.
Cei mai mulţi dintre românii care au aceste intenţii au studii superioare, trăiesc în mediul urban, în zonele cele mai dezvoltate, precum Bucureşti sau regiunea Vest, şi reprezintă o populaţie activă, cu vârsta între 30 şi 44 de ani.
De asemenea, 86% dintre participanţii la sondaj sunt de acord ca gazele din Marea Neagră să fie exploatate, iar o pondere de 93,8% dintre respondenţi cred că deblocarea acestor investiţii este importantă şi foarte importantă pentru relansarea economică a ţării. Rusia va fi principalul beneficiar, dacă gazele din Marea Neagră nu vor fi extrase, consideră 45% dintre cei intervievaţi.
Românii mai cred în proporţie de 78,3% că statul ar trebui să păstreze controlul la companiile energetice unde este acţionar majoritar. Totodată, 65,9% dintre românii sunt de acord ca statul român să dezvolte producţia de energie din surse nucleare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut