Românii cred că lucrurile vor merge și mai prost

Jumătate dintre români spun că, în acest an, situaţia lor financiară s-a înrăutăţit faţă de ccea din anul trecut, iar aproape tot atâția estimează că o vor duce și mai rău în perioada următoare.

Un sondaj realizat de CEC Bank arată că circa jumătate dintre români spunsituația lor financiară s-a înrăutăţit, peste 40% apreciază că lucrurile au rămas cam la fel, şi sub 10% consideră că le merge mai bine. Privind perspectivele din viitorul apropiat, cam 43% cred că o vor duce mai rău, doar cu puțin peste 28% se aşteaptă ca situaţia lor financiară să se îmbunătăţească, iar cam 30% nu preconizează că vor apărea modificări.
Principalul motiv de îngrijorare pentru perioada următoare îl reprezintă creşterea preţurilor la energie, deoarece cheltuielile cu locuinţa şi utilităţile au o pondere însemnată în bugetul românilor. Pe lângă preţurile la energie, printre îngrijorările majore se află şi riscul extinderii conflictului din Ucraina, dar şi riscuri la adresa sănătăţii în contextul pandemiei, precum și creşterea inflaţiei şi impactul acesteia asupra veniturilor şi economiilor.
Fondată în 1864, CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România, și încă are cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale, precum şi cu active de peste 50 de miliarde lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut