România, victorie chinuită la Campionatul Mondial

Fără vedeta Cristina Neagu, pe care selecţionerul Tomas Ryde a decis s-o menajeze în vederea marelui meci cu Muntenegru, programat astăzi, România a trăit periculos confruntarea cu mult mai modesta naţională a Kazahstan-ului, în faţa căreia s-a impus la doar două goluri diferenţă.

Cea mai slabă echipă a Grupei C, Kazahstan, s-a dovedit o nucă greu de spart pentru România, care s-a impus cu mari emoţii în cel de-al treilea meci al “tricolorelor” de la cea de-a 24-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin, aflat în plină desfăşurare în Japonia. România, fără vedeta Cristina Neagu, pe care selecţionerul Tomas Ryde a menajat-o, s-a impus, la Kumamoto, cu 22-20, după 14-11 la pauză. România a făcut, din nou, un meci modest, deşi a avut la un moment şase goluri avans, scor 11-5 în minutul 20. Kazahstan a câştigat repriza secundă cu 9-8, România ratând nepermis de mult. Victoria echipei noastre a stat sub semnul întrebării, fiind pusă în pericol pe final, când adversarele s-au apropiat la un singur gol, scor 21-20. Pentru România au evoluat următoarele jucătoare: Diana Ciucă, Denisa Dedu, Yuliya Dumanska – Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa, Gabriela Perianu, Crina Pintea, Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoşer, Lorena Ostase, Sonia Seraficeanu, Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu şi Patricia Vizitiu. Principalele marcatoare ale României au fost Crina Pintea (5 goluri), Aneta Udriştoiu (3), Sonia Seraficeanu (3) şi Patricia Vizitiu (3). Este a doua victorie a României, după cea cu Senegal, înregistrată duminică. În aceeaşi grupă C, marţi s-au mai înregistrat rezultatele Muntenegru – Ungaria 25-24 şi Spania – Senegal 29-20. România are programat astăzi al doilea examen serios, după cel cu Spania, pe care l-a picat. “Tricolorele” înfruntă Muntenegru. Tot astăzi se joacă Kazahstan – Spania şi Ungaria – Senegal, fiind de aşteptat ca favoritele, rete Spania şi Ungaria, să confirme calculele hârtiei şi să se impună fără probleme. În acest moment, Spania este calificată în grupele principale, iar pentru celelalte două locuri se bat Muntenegru, România şi Ungaria.

Alături de Spania, în main round s-a mai calificat Rusia, după 34-13 cu Congo. Japonia, ţara gazdă a competiţiei, a suferit primul eşec, după două victorii. La primul meci tare, niponele au fost învinse de Suedia cu 26-34.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie