România-Turcia în prima partidă

miercuri, 18 august, 20. 30 * BT Arena

Se anunță o partidă care pe care, cu ambele echipe favorite la calificarea în optimi. România abordează grupa D din postura de echipă organizatoare, având alături, cu siguranță, un public cunoscător, mobilizator nu în ultimul rând. Team Leaders sunt Alexia Căruțașu, Adelina Ungureanu, Rodica Buterez. Alături de ele se vor afla Diana Balintoni, Petruța Orlandea, Denisa Ionescu, Alexandra Ciucu/libero. Antrenori sunt Luciano Pedula/principal, Marius Măcicășan și Ciprian Dărnescu/secunzi.

Turcia vine după un loc 5 la Tokyo 2020, evoluții care au surprins pe absolut toată lumea. Evoluții care o dau drept câștigătoare a grupei D de la Cluj-Napoca. La Tokyo 2020 au pierdut în sferturi de finală electrizante, în fața Coreei de Sud (2:3; 13:15 în tie-break), la capătul a 137 minute.

Team Leaders sunt Simge Sebnem Akoz/libero, Ebrar Karakurt, Eda Erdem Dundar, în 6-le de bază aflându-se și Hande Baladin, Cansu Ozbay, Meliha Ismailoglu și Zehra Gunes. Antrenor principal este Giovanni Guidetti, secondat de Alper Hamurcu, Recep Vatansever și Ahmetean Ersimsek.

Turcia este considerată prima favorită la câștigarea grupei. Este urmată cconform previziunilor, de Țările de Jos și…, atenție mare, Finalnda. Poziția a 4-a este a României, cu șanse, repet, pentru optimi. Dar pentru calificare, România trebuie să treacă de Ucraina, de Suedia și, de ce nu, de una dintre favoritele mai sus amintite.

Organizatorii cer spectatorilor respectarea cunoscutelor măsuri de protecție împotriva răspândirii C19, lucru care se va și întâmpla.

Demostene Șofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut