„România se confruntă cu o serie de inepții și inapți poziționați în funcții strategice politice”

Social democrații clujeni anunță că principala prioritate a PSD, în această nouă sesiune parlamentară, este demiterea Guvernului Cîțu, pentru că România se află aproape de o catastrofa economică și socială. Ei arată că în acest moment există doar două posibilități de a scăpa România de acest guvern: moțiune de cenzură sau demisia premierului, cerută de oameni în stradă.

De altfel, PSD a decis, la începutul acestei săptămâni, în cadrul Consiliul Național al partidului și la întâlnirea grupurilor parlamentare să depună această moțiune de cenzură împotriva Guvernului
Cîțu, în momentul în care va avea cele 234 de voturi necesare să treacă.
”Situația la nivel național este dramatică! Parcă desprinsă din scrierile lui Caragiale, România se confruntă la nivel național cu o serie de inepții și inapți poziționați în funcții strategice politice ce opresc procesul de dezvoltare și reabilitare a comunităților lovite de pandemie, de sistarea PNDL, de sistarea fondurilor, comunități lovite totodată de fenomenele meteorologice recente. Fiecare administrație se confruntă cu diverse blocaje și probleme, inclusiv cele din județul Cluj. Strategia de guvernare a coaliției a fost greșită de la început. S-a văzut și se resimte acest lucru. Suntem la marginea prăpastiei și viitorul este incert. Poporul a fost mințit în campanie, administrațiile sunt astăzi păcălite în campaniile interne și cumpărate pentru voturi.
Din păcate acesta este doar vârful icebergului, ceea ce se vede la televizor, în media, însă ceea ce resimt comunitățile este cu adevărat prioritar pentru PSD. Este prioritar să aducem România înapoi pe o traiectorie corectă, tocmai de aceea această moțiune este imperios necesară!
PSD reprezintă vocea cetățenilor ce trebuie să se facă auzită! Atât la Cluj cât și la nivel național administrațiile PSD continuă să realizeze proiecte sustenabile, pentru cetățenii comunităților și să vină cu un set de legi de amortizare, am putea să le spunem, de amortizare a impactului pe care actualele decizii le au pe termen mediu și lung asupra nivelului de viață al românilor și nivelul de dezvoltare al țării, în conformitate și cu standardele impuse ” a declarat președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș în urma prezenței în cadrul evenimentelor.
Social democrații mai precizează că temele esențiale ale moțiunii de cenzură sunt: creșterea explozivă a prețurilor și scăderea abruptă a nivelului de trai, dezastruoasa gestionare a campaniei de vaccinare.

De asemenea, distinct de moțiunea de cenzură, prioritatea de prim rang a PSD, sesiunea parlamentară se vizează promovarea unui pachet de legi care să protejeze românii față de scumpiri și, implicit, scăderea nivelului de trai. O prioritate este și Legea consumatorului vulnerabil unde PSD are amendamente foarte importante, precum: extinderea numărului persoanelor care primesc ajutor de încălzire, creșterea ajutorului acordat pentru fiecare tip de sistem de încălzire și acordarea salariului minim în funcție de studii, vechime și calificare astfel încât salariatul să fie plătit corect, la valoarea reală a muncii sale.

„În acest moment, România exportă grâu și importă pâine congelată. O strategie dezastruoasă ce plasează cetățeanul pe ultimele poziții din piramida consumeristă aplicată de actuala guvernare. Politica economică pe care se bazează strategia PSD vizează susținerea producătorilor locali și a economiei locale. Ceea ce este produs în România să fie și prelucrat în România, pentru a ajunge mai apoi pe masa românilor, astfel încât să crească numărul firmelor și angajaților și să scadă deficitul comercial agroalimentar din prezent”, mai precizează social democrații clujeni.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut