România sărbătorește în data de 5 iunie Ziua Învățătorului

Deputatul Cornel Itu a susţinut o declaraţie politică în care a subliniat faptul că pentru Partidul Social Democrat, educația, alături de sănătate, constituie un pivot al programului politic, iar măsurile luate de Guvern creează o bază serioasă pentru dezvoltarea și modernizarea învățământului românesc, cu tot ceea ce implică acest proces: salarii mai mari pentru cadrele didactice, o infrastructură corespunzătoare, adaptată timpurilor actuale, stimularea elevilor prin burse și gratuități, astfel încât să aibă o mai puternică motivație pentru actul educațional.

În opinia parlamentarului clujean, nu putem avea un învățământ performant fără dascăli bine plătiți, iar acest lucru a fost tratat de PSD cu cea mai mare responsabilitate.

„În cele ce urmează, voi puncta creșterile salariale succesive înregistrate în învățământ după instalarea Guvernului social-democrat. Astfel, angajaţii din învăţământ au beneficiat de o creştere de 15% de la 1 ianuarie 2017, pentru unele categorii de dascăli veniturile crescând substanţial. În ianuarie 2018, odată cu implementarea Legii Salarizării Unitare, salariile s-au majorat din nou, astfel încât, în prezent, plata încasată de dascăli s-a dublat față de anul 2016.

De asemenea, cadrele didactice afectate profund de tăierile de salarii operate de PDL (actualul PNL) în anul 2008, și-au recuperat în sfârșit banii, ca urmare a executării hotărârilor judecătorești. PDL-PNL au tăiat, PSD a înapoiat ceea ce li se cuvenea dascălilor din această țară!

O altă măsură reparatorie, făcută tot de Guvernul PSD, este cea legată de sporul acordat celor care lucrează în învăţământul special, cu copiii cu deficienţe și cerinţe educaţionale speciale. Astfel, acești angajați primesc un plus de 15% din salariu. De 10% în plus beneficiază și personalul de conducere şi personalul din inspectoratele şcolare, un spor neuropsihic”, a declarat Cornel Itu.

Potrivit deputatului, toate aceste măsuri elaborate și puse în aplicare de social-democrați reflectă respectul față de învățătorii și profesorii din România.

Articole din aceeasi categorie