„România salvează România” – Campanie de strângere de fonduri lansată de Crucea Roșie Română

Crucea Roșie Română a lansat campania națională de strângere de fonduri “România salvează România”, în cadrul căreia se pot dona 2 euro prin numărul special de SMS 8827, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare.

Donații pot fi făcute și prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana.

„În aceste vremuri incerte, știm sigur un lucru: bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgență de sănătate globală care afectează viața și programul zilnic al fiecărei persoane. Am credința că fiecare dintre noi poate ajuta la înfrângerea acestui virus. Este timpul să fim uniți, este timpul să ne implicăm. Salvarea vine de la noi. România salvează România!”, declară Iuliana Tudor, jurnalist TVR, ambasador oficial al campaniei umanitare „România salvează România”.

„De 144 de ani, Crucea Roșie Română a fost alături de populație, în prima linie a asistenței umanitare, în cele mai dificile perioade – inclusiv două războaie mondiale. Pandemia coronavirus de acum nu face excepție. Încercăm prin toate mijloacele să venim în ajutorul tuturor categoriilor sociale afectate de pandemie. Avem nevoie de ajutorul tuturor celor care pot susține acțiunile noastre umanitare” – este apelul lansat de Crucea Roșie Română.

Donațiile colectate vor fi utilizate pentru: • Dotarea unităților sanitare de pe întreg teritoriul României cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19 • Ajutor cu materiale de protecție pentru personalul angajat din instituțiile care asigură permanență în cadrul instituțiilor din subordinea MAI, MAPN, MS • Ajutor cu pachete alimentare și pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale • Ajutor pentru centrele de carantină din țară, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

„Prin contribuția tuturor, vom putea ajuta unitățile sanitare și vom sprijini cât mai multe persoane vulnerabile care se confruntă cu dificultăți materiale severe și fac față cu greu acestei perioade de stres. Este momentul să ne implicăm și să fim responsabili pentru viitorul acestei țări. România salvează România”, declară directorul general al Crucii Roșii, Ioan Silviu Lefter.

De la începutul perioadei de criză generată de pandemia COVID-19, Crucea Roșie Română a primit de la persoane juridice donații în bani în valoare de 2.600.000 euro și a achiziționat 375.000 de mănuși de protecție, 300 combinezoane, 1.130 litri dezinfectanți ce au fost distribuite la nivel național prin intermediul filialelor. De asemeni – se precizează într-un comunicat remis presei – a demarat achiziții pentru: 10 aparate de testare rapidă COVID-19, 300 de kituri pentru aparatele de testare rapidă cu care se pot testa 7.000 de persoane, 5 ventilatoare mecanice, 1.000.000 măști de protecție. A primit materiale de igienă în valoare de 72.000 euro, pe care le-a distribuit, prin intermediul filialelor, la centrele la centrele de carantină, unități medicale, persoane vulnerabile aflate in izolare/ autoizolare. Pentru 5 centre de carantină  a asigurat, din depozitele proprii, produse de igienă, apă, lenjerii, produse de curățenie, paturi, pături și alte materiale de strictă necesitate. Prin intermediul programului Banca de Alimente și al donațiilor de la furnizori au fost colectate și distribuite persoanelor vulnerabile aflate în carantină și / autoizolare, peste 300 pachete cu alimente de bază, de 12 kg, în valoare de 90 de lei fiecare, și 200.000 de iaurturi. Nu în ultimul rând, Crucea Roșie Română, cu sprijinul Guvernului României, implementează o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie