România a învins clar echipa Turciei (35-25), la Trofeul Carpaţi

Naţionala masculină de handbal a României a învins formaţia Turciei cu scorul de 35-25 (18-15), miercuri seara, în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, într-un meci din cadrul Trofeului Carpaţi.

Tricolorii au învins Turcia şi luni, cu 26-24, la o ediţie specială a tradiţionalului turneu, după ce selecţionatele Elveţiei şi Iranului au declarat forfait din cauza Covid-19.

România a făcut un joc mult mai bun ca în prima confruntare cu Turcia, fapt demonstrat şi de diferenţa de pe tabelă. După un debut destul de echilibrat, tricolorii s-au desprinde la 3-2 la 7-2 (min. 9), dar Turcia a echilibrat jocul, reuşind egalarea în min. 20, 10-10. Oaspeţii au fost aproape de a prelua conducerea, dar au ratat o aruncare de la 7 metri (Ionuţ Iancu a apărat şutul lui Kanberoglu). România s-a desprins apoi la două goluri, dar a fost din nou egalată, 15-15 (28). Finalul primei reprize a aparţinut echipei antrenate de Xavi Pascual, care a punctat de trei ori şi a intrat la pauză cu un avantaj de 18-15.

În repriza secundă, România a reuşit o serie de cinci goluri consecutive şi a dus scorul la 24-17 (39), luând o opţiune pentru victorie. În ultimele zece minute, jucătorii noştri au reuşit să crească diferenţa de la 26-22 la 33-23 (57), ecartul final fiind tot de zece goluri, 35-25.

”Dubla” cu Turcia a fost ultima verificarea înaintea debutului în preliminariile Campionatului Mondial din 2023, România urmând să joace meciurile din Grupa a 3-a a calificărilor la Cluj-Napoca, în perioada 7-9 ianuarie, când va întâlni Israelul (7 ianuarie), Ciprul (8 ianuarie) şi Republica Moldova (9 ianuarie). Primele două clasate continuă cursa pentru turneul final.

Miercuri evoluat echipele:
România: Dan Vasile (1 gol marcat), Ionuţ Iancu – Roland Thalmaier, Ionuţ Nistor (5 goluri), Robert Militaru (1), Cristian Ghiţă (2), Demis Grigoraş (4), Călin Căbuţ, Andrei Buzle (1), Adrian Rotaru (2), Călin Dedu (5), Andras Szasz, Marius Szoke, Gabriel Cumpănici (4), Tudor Botea (2), Alexandru Şimicu (1), Sabin Constantina (4), Alin Roşu (3). Selecţioner: Xavi Pascual.
Turcia: Coşkun Goktepe, Taner Gunay – Samet Kanberoglu (4), Alp Eren Pektaş (3), Halil Ibrahim Ozturk (2), Yakup Yaşar Simsar (1), Ozan Erdogan (2), Enes Gumuşok, Ozgur Sarak (5), Genco Ilanc (1), Ugur Erceylan, Emre Engin (3), Yigit Eroz (3), Alperen Arabaci (1). Selecţioner: Okan Halay.

Au arbitrat Gabriel Badiu şi Ioan Barbu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut