România a început anul cu peste 470.000 de șomeri

În prima lună a anului în curs, rata şomajului a fost de 5,6%, iar numărul şomerilor, în vârstă de 15-74 ani, definiți potrivit standardelor Biroului Internaţional al Muncii, a fost de 474.000 de persoane.

Potrivit datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,2% pe cea a femeilor, valorile respective fiind 5,7% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,5% în cazul celor de sex feminin.
Pentru persoanele adulte (cu vîrsta între 25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,4% (4,6% în cazul bărbaţilor, respectiv 4,2% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 73,9% din numărul total al şomerilor.
Reamintim că rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă. Începând din acest an, metodologia Anchetei forţei de muncă în gospodării a fost revizuită conform noilor regulamente europene, astfel că persoanele care produc bunuri agricole destinate exclusiv sau majoritar auto-consumului nu mai fac parte din populaţia ocupată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut