Români excrocați în Norvegia. Au rămas cu datorii uriașe

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj atrage atenția că mulți români care lucrează în Norvegia au fost victimele unor excrocherii care i-au lăsat mai săraci decât erau înainte.

ITM Cluj transmite informaţiile primite de la Ambasada României la Oslo, conform cărora cetăteni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, au devenit victime ale exploatării prin muncă şi/sau ai unor înșelătorii financiare.

Concret, muncitorii români au fost fraudati de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaţilor au accesat credite foarte mari, la diferite instituţii de credit din Norvegia, în numele și pentru angajatul lor. Mulţi dintre românii excrocați au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plățile au ajuns către angajator, facturile şi creanțele de colectare a datoriilor au ajuns la muncitorul imigrant.

Conform datelor furnizate de ITM Cluj, metodele folosite de fraudatori sunt falsificarea foilor de salariu, falsificarea identităţii prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme in numele victimei. Facilitatorii solicită 20-30% din sumă, copie după pașaport, CNP Norvegian si token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii împrumută alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut