„Roboticienii” gherleni au participat la o acțiune ecologică

Membrii echipei de robotică „Trojan EXE” a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla sunt deosebit de activi și în perioada vacanței. Ei s-au apucat de lucru, dar nu cu roboții, ci în folosul orașului în care trăiesc.

La începutul acestei săptămâni, elevii îndrumați de profesoara Ioana Butean  au organizat o acțiune destinată întregii comunități, prin care încurajează reciclarea și ecologizarea, un aspect gospodăresc actual în această perioadă a primăverii. Timp de trei zile, luni, miercuri și vineri, în intervalul orar 8:00 – 11:00 și 12:00 – 15:00, elevii au amplasat pe raza municipiului trei puncte de colectare: piața agroalimentară mică, din cartierul „MR1” (str. Stejarului), centrul orașului și autogara. Dorința de a crea o legătură mai strânsă cu comunitatea și de a conștientiza în rândul copiilor și al adulților importanța anumitor sarcini benefice pntru mediul înconjurător au ambiționat și mai mult echipa de robotică în a aduna în jurul lor un număr cât mai mare de persoane care să participe la această acțiune ecologică, prin colectarea recipientelor de plastic. Acestea au fost preluate de muncitorii de la SC ADP SA și apoi reciclate.

Pentru a strânge cât mai mulți voluntari în jurul lor, „roboticienii” le  recompensează bunăvoința, astfel: la fiecare 5 sticle reciclate, un sticker,  la 10 sau mai multe sticle, un bonus și un model reprezentativ al echipei de robotică „Trojan EXE”, realizat cu ajutorul unei imprimante 3D.

Motto-ul echipei de robotică, „Arătați că vă pasă, căci schimbarea stă în mâinile noastre!”, este un îndemn pentru fiecare persoană în parte să contribuie la reciclarea „sticlelor” de plastic din oraș, având în vedere că aceste acțiuni gospodărești sunt deosebit de benefice mediului înconjurător. Prima zi a acțiunii s-a bucurat de mare succes.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut