Roboți în lupta cu coronavirus

Departamentul pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu Bucharest Robots, primul start-up de robotică din România și Asociația Suport, introduc roboții în lupta cu coronavirus.

„În data de 19.03.2020, Bucharest Robots și Asociația Suport au pus la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase “Profesor Doctor Matei Balș” un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate care sunt foarte dificil de dezinfectat cu metode tradiționale. Tehnologia Robotului UVD este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor și a altor patogeni” – informează DSU.

Conform sursei citate, robotul, care folosește spectrul de lumină UVC, este complet autonom, funcționează fără intervenție umană și poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operații, având o productivitate mult mai mare și protejând astfel personalul medical din spitale.

Soluția dezvoltată în Danemarca a fost aleasă pentru dezinfecție și în China, dar și în spitale din Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia, Emiratele Arabe Unite ș.a. – precizează aceeași sursă.

M. T.

Articole din aceeasi categorie