Rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională 2021. Câte note de zece sunt în total la Cluj.

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională 2021, după contestații, au fost publicate duminică, pe site-ul evaluare.edu.ro, dar și la avizierele școlilor centre de examen. Au fost depuse anul acesta 20.200 de contestații, cele mai multe pentru notele obținute de elevi la proba de limba română. Numele candidaților sunt anonimizate. În județul Cluj, în urma contestațiilor s-a mai obținut o medie de zece. Astfel, în total, 16 elevi clujeni au zece la Evaluarea națională. Puteți afla aici situația din județul Cluj.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Etapa specială a EN VIII 2021 se va desfăşura în săptămâna 5 – 12 iulie şi vizează absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza examenul sau participa la examenul iniţial.

Candidaţii care au participat la una sau mai multe probe de examen desfăşurate în perioada 22 – 25 iunie, dar nu au putut finaliza examenul, beneficiază de recunoaşterea acestor probe, arată sursa citată.

Etapa specială va începe pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura română, iar pe 6 iulie va avea loc proba la Matematică.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 7 iulie proba la Limba maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 9 iulie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile.

Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 12 iulie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut