Revoluția Vișinie de la Praga! CFR face o minune cu Slavia și reintră în calculele calificării din grupă!

Campioana României a reușit să câștige acolo unde nimeni nu îndrăznea să spere măcar acest lucru imediat după tragerea la sorți a grupelor. Adică la Praga, la cea mai puternică echipă a grupei G. Tăvălit după egalul de la Prishtina, cu Ballkani, umilit după înfrângerea pe teren propriu cu Sivasspor, amenințat cu demiterea de la echipă, Dan Petrescu s-a revanșat cu vârf și îndesat în fața tuturor contestatarilor săi. Plecată la Praga ca oaia la tăiat, în opinia majorității  microbiștilor, CFR Cluj a dat lovitura în capitala Cehiei, reușind să câștige pe terenul echipei care înregistrase până joi seara o incredibilă serie de zece meciuri fără punct pierdut. Și nu doar că a câștigat, dar trupa lui Petrescu nici n-a luat gol de la formația care a reușit în 10 etape de campionat 34 (treizeci și patru) de goluri în poarta adversarelor! Reușita de aur i-a aparținut lui Janga, chiar înainte de pauză, la o fază la care acesta și-a demonstrat calitățile de atacant veritabil.

CFR are prima ocazie a meciului, în min.3, dar Yuri trimite cu capul peste poartă, după un corner. Cei de la Slavia se aruncă peste defensiva feroviară, și, în min.11, Olayinka trimite puternic cu capul, dar Scuffet se opune golului. Bară pentru Slavia Praga, în min.24, al aceluiași Olayinka! Echipa din Gruia se apără conștiincios și își încearcă șansa mai mult pe contraatac. În min.40, CFR este din nou în careul gazdelor, Camora trimite o centrare bună pentru Deac, dar reluarea cu capul a acestuia se duce pe lângă poartă. La faza imediat următoare, consemnăm a doua bară în contul gazdelor, în urma unei torpile trimise de Provod! Pare să fie seara norocoasă a lui Dan Petrescu! GOOOOOOOL CFR!!! În min.45, Camora îl deschide în adâncime pe Roger, acesta ajunge balonul aproape de linia de fund și-l centrează în careu, de unde Janga trimite cu stil de mare-mare jucător în plasa porții Slaviei!!! 0-1!!!  A fost al 120-lea gol reușit de CFR în toate competițiile europene, inclusiv Intertoto! Pauză!

Stadionul din Praga freamătă la începutul reprizei secunde, iar spectatorii așteaptă recitalul obișnuit din partea favoriților. Doar că în poarta CFR-ului este Scuffet, un portar în formă de zile mari, care a îmbrăcat, iată, costumul de Superman pentru acest meci. Italianul se opune cu succes, în min.49, unui nou trasor trimis spre poarta sa, de această dată de Olayinka. Clujenii sunt calmi, și încearcă din nou să dea lovitura prin Yeboah, dar acesta trimite de puțin pe lângă bară! Scuffet are, din nou, o intervenție providențială în min.63, când închide iar poarta la șutul lui Moses Usor din apropiere! Dan Petrescu face prima modificare în echipa sa în min.69: iese autorul golului, Janga, și intră Malele! Schimbare post pe post, atacant cu atacant! O nouă mare ocazie pentru Slavia, în min.75: Traore șutează cu sete di apropiere, dar Scuffet se întinde și respinge miraculos de sub transversală! Dublă schimbare pentru CFR, în min. 77: ies de pe teren Deac și Yeboah, intră Braun și Buș. Gazdelor nu le mai iese nimic, iar CFR e pe cale să producă o mare surpriză la Praga! Ultima schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.87: iese și Boateng, și intră Cvek. Scuffet ia galben pentru tragere de timp în al treilea minut al prelungirilor, dar probabil că e cel mai frumos cartonaș încasat de CFR în ultima perioadă. Final de meci! Victorie URIAȘĂ a campioanei României, care reintră, astfel, în calculele calificării în primăvara europeană.

În celălalt meci al grupei, Ballkani a produs și ea o mare surpriză, câștigând cu 4-3 (!) pe terenul celor de la Sivasspor, astfel că toate echipele din această grupă au 4 puncte! Următoarea etapă din grupă va avea loc pe 13 octombrie: CFR Cluj primește, în Gruia, pe Slavia, în timp ce Ballkani va juca pe teren propriu cu turcii de la Sivasspor.

Sandu Mureșan

Foto: gsp.ro

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut