Revenirea fizică la muncă va revigora piața de birouri

Revenirea fizică a angajaţilor la muncă va duce segmentul închirierilor de birouri la un nivel apropiat de anul 2019, se menţionează într-un studiu caree analizează schimbările petrecute în primele 6 luni ale anului pe piaţa imobiliară, în contextul trecerii unui an de la apariţia pandemiei.


În ciuda unui an marcat de multe incertitudini, piaţ
a de birouri rămâne un segment foarte important al pieţei imobiliare, cu o dinamică aparte şi schimbări ce vor marca sectorul pe perioade foarte lungi, se apreciază în analiza realizată de compania de consultanţă imobiliară 24REAL. Revenirea angajaţilor la birou, ca şi faptul că spaţiile de lucru încep să se ocupe din nou, vor duce piaţa office la un nivel de închiriere şi preînchiriere la finalul acestui an similar cu cel din 2019.
Totodată, analiza arată că există anumite sectoare de activitate şi domenii care se extind şi caută spaţii mai mari (uneori şi duble), chiar dacă se vor muta în aceste spaţii peste un an, cum este cazul telecom, construcţii / amenajări / proiectare, distribuţie / producţie, electronice / electrocasnice, marketing online etc.
Una din tendinţele de pe piaţa de birouri este preferinţa pentru perioade contractuale mai mici.

În studiu se mai aprecia că tendinţa de scumpire a materialelor de construcţii pentru sectorul rezidenţial nu va provoca o bulă imobiliară. „În ciuda creşterii accelerate a preţurilor cu materialele de construcţii, lucru care va conduce şi la o scumpire a locuinţelor în acest an şi care vă continua şi în 2022, nu considerăm că ne aflăm într-o bulă imobiliară, de tipul celei din 2008, asta deoarece cumpărătorii de azi sunt mult mai solvabili. Piaţa imobiliară a învăţat încă o dată că produsele de calitate sunt vandabile în orice moment. Pandemia ne-a învăţat că spaţiul verde şi terasele sunt mai importante decât am fi crezut vreodată, iar clienţii încep să conştientizeze că trebuie să plătească şi pentru acestea, întrucât confortul poate cere, uneori, sacrificii”, se spune în analiză.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut