Revelion sub semnul optimismului și speranței la Gherla

Dacă la sfârșitul anului 2020, din cauza restricțiilor sanitare impuse de Covid-19, în municipiul Gherla au fost anulate focurile de artificii, de această dată, la cumpăna anilor, locuitorii urbei de pe Someș s-au delectat din nou cu aceste momente sărbătorești.

Față de anii anteriori, centrul orașului nu a mai fost așa de plin cu oameni, dar foarte mulți adulți și copii au privit aceste jocuri din curțile caselor sau din balcoanele blocurilor de locuințe. Nu a lipsit nici urarea primarului Ovidiu Drăgan, care a  transmis An Nou fericit, multă sănătate și bucurii populației municipiului.

Adevărul este că 2021 a fost marcat în localitate prin câteva realizări notabile, mai ales în domeniul sănătății (binevenite în contextul pandemiei), și aici amintim: modernizarea ambulatorului Policlinicii, dotarea secțiilor Spitalului Municipal și asigurarea unor cadre medicale de specialitate, înființarea unei clinici noi particulare sau extinderea Spitalului de recuperare medicală Eurotrat de pe strada Fizeșului nr.18. În ajunul Revelionului la Gherla a fost finalizat  un nou bloc ANL, cu 72 de apartamente, și a fost predată  noua clădire a Centrului SMURD. Sunt doar câteva din investițiile cu  care edilii municipiului se mândresc și nu e de mirare dacă ei au pășit în noul an cu mult optimism și cu speranța unui viitor și mai bun.

Același gânduri le-am consemnat și în mijlocul gherlenilor care au luat loc (adevărat, într-un număr restrâns) în restaurantele orașului. În modernul restaurant Etrusco de pe strada Clujului am întâlnit și un grup  de italieni stabiliți în zona Transilvaniei, care în acordurile muzicii populare românești au petrecut împreună revelionul. Amfitrionul serii a fost președintele primului  Comitet al italienilor Com. It. Es din România, Gianni Calderone, gazdă primitoare și deosebit de amabilă cu oaspeții unității. Distracția nu a lipsit nici în celelalte localuri, însă peste tot numărul mesenilor a fost mult mai mic față de alți ani și este normal să fie așa, un nou val de virus bate la ușă și în țara noastră.

Ce am mai observat la cumpăna anilor: dacă în anii trecuți, cu ocazia Revelionului, mulți locuitori ai așezărilor rurale din jurul municipiului Gherla așteptau sosirea noului an în restaurantele orașului, de astă dată foarte mulți gherleni se deplasau în satele de pe Câmpie și de pe Valea Someșului Mic, la rudenii sau la prieteni. Tot un semn al restricțiilor cauzate de pandemie.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut