Reținuți pentru proxenetism și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT- ST Cluj au efectuat 4 percheziții, în județele Cluj și Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de proxenetism și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 2 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022, un bărbat ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o femeie, pe care ar fi transportat-o în diferite locații, din județele Cluj și Mureș, și și-ar fi însușit sumele de bani provenite din practicarea prostituției. De asemenea, unul dintre bărbați i-ar fi comercializat celuilalt substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive sau droguri, care ar fi fost ulterior consumate atât de acesta, cât și de femeie și persoanele din anturajul acesteia. Substanțele susceptibile de a avea efecte psihoactive ar fi fost procurate, manipulate și distribuite mai multor persoane din județul Cluj și Mureș” – informează IPJ Cluj.

Conform sursei citate, în urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, 1.800 de lei și 50 de euro, precum și obiecte care ar fost utilizate în timpul consumului de droguri.

În baza probatoriului administrat, procurorii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbați, în vârstă de 24 și 34 de ani. În cursul zilei de vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv a celor 2 bărbați, pentru 30 de zile.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut