Reținuți de polițiști după ce au dat iama în cinci autoturisme

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut doi tineri, de 16, respectiv 18 ani, din comuna Florești și municipiul Cluj-Napoca, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 10/11, respectiv 14/15 mai a.c.,  cei doi, împreună cu un alt tânăr în vârstă de 17 ani, ar fi forțat sistemul de închidere a 5 autoturisme staționate pe raza municipiului Cluj-Napoca, au pătruns în interiorul acestora, de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv becuri, mai multe perechi de ochelari de soare și spray iritant lacrimogen, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.400 de lei. Ulterior, la data de 15 mai a.c., în jurul orei 20:20, în timp ce se aflau într-un parc din cartierul Mănăștur, cei doi ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen într-o zonă în care se aflau mai multe persoane, tulburând ordinea și liniștea publică” – informează IPJ Cluj.

În urma probatorului administrat, față de cei doi tineri de 16, respectiv 18 ani, a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive. Față de tânărul de 17 ani, activitățile de urmărire penală sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, acesta fiind cercetat în stare de libertate.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut