Reținut de polițiști, după ce a furat o mașină

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul de Investigații Criminale au reținut, marți, 5 octombrie, un bărbat de 25 de ani, din Turda, bănuit de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat și tentativă la furt calificat.

„În fapt, la aceeași dată, un bărbat de 75 de ani a sesizat faptul că i-a fost sustras autoturismul personal, aflat parcat pe strada Piața Romană, cu cheile în portieră. Activitățile operative și de investigare desfășurate de polițiști au condus la identificare autorului faptei, respectiv un bărbat de 25 de ani, din Turda, care a fost depistat în flagrant delict în apropierea locului producerii faptei, având asupra sa cheile autovehiculului. Din verificările întreprinse, a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, din cercetări a reieșit că, în cursul lunilor august și septembrie, cel în cauză a încercat să sustragă bunuri dintr-o locuință aflată în municipiul Turda, după ce a escaladat gardul împrejmuitor și a forțat sistemul de închidere al ușii de acces, respectiv a sustras un card bancar dintr-o altă locuință, în incinta căreia a pătruns prin efracție” – informează IPJ Cluj.

În cauză, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri, 6 octombrie, instanța de judecată a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut