Rețea de proxeneți, destructurată de polițiștii turdeni

Cinci persoane au fost arestate pentru 30 de zile de instanța Judecătoriei Turda pentru fapte de proxenetism în formă continuată. Potrivit cercetărilor, Mihai Moldovan, în vârstă de 48 de ani, Flaviu Oltean în vârstă de 32 de ani, ambii din Turda, Andrei Robert Nicolae Cladoveanu, în vârstă de 27 de ani din Argeș, Luminița Micu, de 26 de ani din Mureș și Dan Țandură de 39 de ani din Dâmbovița sunt bănuiți că în perioada 2017-2020 ar fi înlesnit practicarea prostituției a 15 fete pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activități.

Polițiștii susțin că în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că bărbatul Mihai Moldovan ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-și modifice declarațiile în fața organelor de cercetare penală.
În cauză au fost au fost efectuate percheziții domiciliare în municipiul Turda, comuna Mihai Viteazu, precum și pe raza județelor Argeș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, Suceava și Dolj, la locuințele celor cinci inculpați și a unor complici.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul atașatului de afaceri interne de la Ambasada României din Madrid, Direcției de Investigații Criminale, Serviciului de Investigații Criminale, Secției 9 Poliție Rurală Turda și a Biroului de Ordine Publică Turda, dar și a polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de poliție județene Argeș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, Suceava și Dolj, precum și cu suportul de specialitate al Serviciului de Acțiuni Speciale Cluj, Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj și a Serviciului Criminalistic.

Totodată, în baza cooperării judiciare în materie penală, prin intermediul EUROJUST, la percheziții au participat și ofițeri de legătură din cadrul Poliției Naționale Spaniole.

Concomitent, în baza unui ordin european de anchetă, pe teritoriul Spaniei, respectiv în Madrid și Santa Cruz de Tenerife, au fost desfășurate un număr de șase percheziții domiciliare, la care a participat un polițist din cadrul Biroului de Investigații Criminale Turda.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate 31 de telefoane mobile, 4 laptopuri, 78 de înscrisuri cu valoare probatorie, un hard extern și o tabletă.

În urma activităților desfășurate pe teritoriul spaniol, a fost ridicată suma de 17.620 euro, 15 telefoane mobile, 9 ceasuri de lux, 3 laptopuri, bijuterii și înscrisuri.

De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurător pe două autoturisme.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut