Restricții impuse pentru „Luminație”

În Transilvania, Sărbatoarea Tuturor Sfinţilor de duminică, 1 noiembrie, este în mod tradiţional un prilej de reunire a familiilor pentru pomenirea morţilor. În acest an însă, Luminaţia –se va desfășura cu restricții impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului și într-un cadru mai restrând.

Prefectura Cluj a transmis serie de măsuri pe care trebuie să le respecte cei care participă la slujbele religioase și la manifestările ocazionate de ”Luminație”.

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.

La intrarea în lăcaşul de cult sau în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.
Slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcaşului de cult și cimitire), se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.

În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Administratorul cimitirului este obligat să efectueze triajul observaţional în ceea ce privește accesul în cimitir, iar persoanele care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) să nu fie permis.

Se interzice prezența la cavou a unui grup mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.
La magazinele bisericești și la operatorii economici care au ca obiect de activitate vânzarea de articole religioase sau flori este obligatorie respectarea distanței de minimum 2 m între persoane.

Administratorul cimitirului este obligat să limiteze accesul persoanelor în cimitir în situația în care capacitatea acestuia nu mai asigură posibilitatea respectării măsurilor de protecție impuse.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut