Reluarea activităților academice în regim clasic, la UBB – „în anumite condiții legate de vaccinare”

Studenții Universității Babeș-Bolyai se vor putea întoarce fizic la cursuri începând din luna octombrie, în anul universitar 2021-2022, în anumite condiții legate de vaccinare și de evoluția contextului pandemiei de COVID-19, conform unei decizii adoptate joi, 29 iulie, de Senatul universității, la propunerea Consiliului de Administrație.

Conform documentului, studenții care vor putea participa fizic la cursuri sunt cei care: sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative, în condițiile stabilite de fiecare facultate, conform profilului, specializării și resurselor disponibile, în timp ce examenele sunt gândite a fi organizate în regim clasic/ standard, indiferent de modalitatea de studiu.

„În urma propunerii formulate de reprezentanții organizațiilor studențești, aceleași categorii de studenți vor putea beneficia și de cazare în căminele UBB, capacitatea maximă permisă de prevederile legale impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARSCoV-2 la acel moment, în timp ce studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale dovedite, pot fi cazați în regim special, urmând să desfășoare activitățile academice în regim online (sau prin alte modalități alternative stabilite de facultatea la care studiază)” – precizează reprezentanții universității.

Potrivit declarației rectorului UBB, aceste prevederi au fost discutate cu reprezentanții studenților și ai comunității academice, „care au susținut și susțin în mod public eforturile universității”. „În plus – declară prof. dr. Daniel David -, noi, împreună cu reprezentanții Consiliului Studenților din UBB, venim în întâmpinarea studenților, ajutându-i să se vaccineze, astfel încât să putem reveni cât mai curând la condițiile normale, firești, de cazare și studiu”.

Deciziile luate joi vor fi actualizate „în funcție de evoluția pandemiei, cu participarea și anunțarea din timp a celor implicați”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut