Registrul Auto trimite prin curier Cartea de Identitate a Vehiculului

 Registrul Auto Român (RAR) a anunțat că de luni, 18 iulie, implementează serviciul „CIV prin curier”, astgel că persoanele care solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului (CIV) vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă, printr-un serviciu de curierat rapid.

Conform anunțului, când o persoană merge cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, poate pleca fără să mai aștepte eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului, pe care o primește acasă prin curier, dacă solicita acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar dacă emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. Pentru aceasta, este nevoie să se menționeze pe cererea de activitate care se completează la RAR faptul că se dorește primirea CIV prin curier și apoi trebuie scanat cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării. Această facilitate va fi disponibilă la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din țară.

Acest nou serviciu este util în primul rând pentru persoanele care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care au de parcurs distanțe mai mari pentru a primi documentul.

RAR nu taxează acest serviciu.Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, precizează Alina Niță, director general al instituției.

De aemenea, rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a CIV, direct de la ghișeul reprezentanței teritoriale unde a fost efectuată activitatea.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut