Regina-Mamă Elena s-a întors în ţară

Sâmbătă, 19 octombrie, de la la ora 13, are loc ceremonia de reînhumare a Reginei-Mamă Elena în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.
Sicriul cu osemintele Reginei-Mamă Elena a ajuns în ţară vineri dimineaţa, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.
La ceremonia religioasă oficiată pe aeroport au luat parte Custodele Coroanei Române, Margareta, principele Radu, principesele Sofia şi Maria, avocatul Ioan Luca Vlad şi Constanţa Iorga, membri ai Casei Majestăţii Sale.
Cortegiul funerar s-a deplasat apoi la Palatul Elisabeta, unde sicriul a fost depus pentru scurt timp în Sala Regilor.
În faţa palatului s-au aflat câteva zeci de simpatizanţi ai Casei Regale, care au adus buchete şi jerbe din flori albe, precum şi steaguri tricolore. Custodele Coroanei, Margareta, principele Radu şi principesele Sofia şi Maria s-au recules la catafalc, momentul având un caracter privat. Alături de ei s-a aflat Patriarhul Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi şi preoţi.
De la Palatul Elisabeta, cortegiul funerar a plecat spre Curtea de Argeş, sicriul Reginei-Mamă Elena fiind depus în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală. Familia Regală a anunţat doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie.
Regina Elena a murit în Elveţia, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Articole din aceeasi categorie