Regal simfonic la Cluj-Napoca

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia”, supranumit anul acesta Euforica, susţinut de Marin Cazacu şi ansamblul cameral Violoncellissimo va ajunge și la Cluj-Napoca.

Turneul va debuta vineri, 30 septembrie, la Oradea, în Sala Filarmonicii, zi care marchează şi aniversarea violoncelistului Marin Cazacu, și va continua în mai multe oraşe din ţară în luna octombrie, perioadă în care cei mai buni violoncelişti din ţară vor pleca de la Oradea, vor trece prin Arad şi Sibiu, ajungând la Bistriţa, Deva și Cluj-Napoca unde vor ajunge la Opera Maghiară de Stat, în 21 octombrie. Turneul se va opri şi în două capitale, Bucureşti şi Chişinău.
„Mă bucur să fiu de ziua mea într-o sală de concerte. Este cadoul cel mai frumos pe care aş putea să mi-l fac: să ofer publicului muzica noastră şi să fiu alături de discipolii mei de pe scenă şi de prietenii mei din sală. Ne place enorm ceea ce facem şi dorim să oferim ascultătorilor noştri momente de neuitat prin prezentarea diferitelor ipostaze de exprimare ale violoncelului,” spune Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.
Este deja cunoscut faptul că cei care ascultă Violoncellissimo, pleacă de la concerte plini de entuziasm. Aşa că supranumele de anul acesta, Euforica, nu este deloc întâmplător. „De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri. În ultimii ani am spart toate barierele repertoriale, aducând în faţa publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar şi incluzând în programele noastre alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului şi cu spiritul nostru, al interpreţilor. Ne place să ne adresăm tuturor categoriilor de public, oferindu-le piese de muzică clasică, jazz, rock, folclor, muzică de film şi divertisment. Concertele noastre transmit emoţie, poezie, energie, optimism şi speranţă”, spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu.
Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti, format la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. Grupul a susţinut primul turneu naţional în 2019, iar în anii următori şi-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată ţara. În această perioadă, ansamblul a susţinut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România şi străinătate: cel mai recent, la Marea Sală UNESCO Paris – aniversare 65 ani România la UNESCO în octombrie 2021, la Expo 2020 Dubai, în decembrie 2021, dar şi la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul etc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut