„Recuperați”, din zăpadă, de jandarmii clujeni

Doi turiști care rămăseseră blocați cu ATV-ul în zăpadă pe un drum forestier de pe raza localității Someșul Cald, au fost recuperați și aduși în siguranță de jandarmi și voluntarii de la CERT Transilvania

„În urma unui apel la SNUAU 112, în această după-amiază, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Gilău a fost anunțat de către dispeceratul unității cu privire la faptul că două persoane au rămase blocate cu ATV-ul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localității Someșul Cald. Jandarmii montani clujeni au plecat împreună cu voluntarii de la CERT Transilvania în căutarea persoanelor. Pe durata misiunii, jandarmii au fost în contact telefonic permanent cu persoanele blocate, pentru a afla detalii despre zona unde sunt și dacă sunt bine. Din discuțiile purtate, jandarmii și-au dat seama că zona unde se aflau era platoul Ijar” – informează IJJ Cluj.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, viscol puternic, zăpadă de un metru, vizibilitate redusă, jandarmii și voluntarii de la CERT Transilvania au ajuns cu mare dificultate la cei doi turiști, după aproximativ o oră și jumătate. Potrivit sursei citate, deszăpezirea ATV-ului a durat circa 40 de minute, iar împreună cu jandarmii și voluntarii de la CERT Transilvania, persoanele au fost recuperate și coborâte în siguranță, fără a necesita îngrijiri medicale.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut