Rechizite și ghiozdane pentru copiii clujeni defavorizați

Consilierii locali clujeni vor dezbate un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 52.500 de lei pentru achiziționarea de ghiozdane și rechizite pentru un număr de 350 de copii proveniți din famili defavorizate.

Municipalitatea asigură, pentru persoanele fără venituri sau cu venituri reduse, pentru persoanele singure, pentru cele marginalizate social sau aflate la risc de marginalizare, pe lângă serviciile sociale acordate prin unitățile de asistență socială, finanțarea unor programe speciale dedicate precum Alimente, Școală după școală, Promovarea sănătății orale prin creșterea accesabilității populației defavorizate la servicii de stomatologie, și nu numai. Astfel, pentru combaterea sărăciei în virtutea principiului egalității de șanse, municipalitatea a asigurat mereu cadrul necesar unor măsuri de intervenție pentru diminuarea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii care nu pot să își asigure în condiții optime nevoile de bază. Aceste familii se plasează sub limita sărăciei sau la limita acsteia, iar pentru a veni în sprijinul lor, Primăria și Consiliul Local au aprobat în fiecare an alocarea unor sume de bani în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite școlare. Anul acesta, suma necesară pentru achiziționarea acestor rechizite și ghiozdane este 52.500 lei, pentru 350 de elevi.

„Autoritățile publice locale trebuie să își asume rolul de a asigura protecția socială a tuturor membrilor comunității, prin măsuri de prevenire a excluziunii sociale, în baza principiilor generale pe care se întemeiază sistemul de asistemță – universalitatea, respectarea demnității umane, solidaritatea socială, parteneriatul, subsidiaritatea, participarea beneficiarilor, transparența și nediscriminarea”, argumentează municipalitatea.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea explică importanța acestor proiecte sociale.

„Avem aceste programe pentru persoanele defavorizate și care nu pot să le cumpere copiilor și să le ofere copiilor condiții pentru a merge la școală. Aceștia trebuie susținuți pentru a elimina inechitățile sociale. Pe lângă programul de burse sociale, avem și această componentă care se desfășoară prin Direcția de Asistență Socială și astfel, în fiecare an le cumpărăm rechizite copilașilor, pentru a nu se simți defavorizați în comparație cu ceilalți copii. De asemenea, avem programe tot pentru stimularea învățământului în zona Pata Rât, oferim transport și masă caldă copiilor. Cea mai importantă modalitate de a-i scoate pe oameni din această stare de marginalizare socială este educația. Este un proces pe termen lung și noi investim bani an de an în această direcție”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut