Reabilitarea energetică a blocurilor din Turda, în linie dreaptă

La doar o lună de la semnarea contractului de renovare energetică, lucrările la clădirile rezidențiale multifamiliale din Lotul 1 de al Turda au avansat considerabil.

Prin renovarea energetică a acestor locuințe, se dorește oferirea unui confort sporit locuitorilor municipiului Turda și creșterea eficienței energetice a acestor blocuri. Potrivit reprezentanților primăriei, costurile sunt acoperite integral de municipalitate prin finanțare europeană.

„Este important de menționat că beneficiarii acestui proiect nu sunt nevoiți să suporte cheltuielile aferente acestor procese de renovare energetică. Ne-am angajat să asigurăm resursele necesare pentru a face aceste îmbunătățiri, astfel încât turdenii să beneficieze de confort și locuințe sustenabile.”, a declarat primarul municipiului Turda, Cristian Matei.

În cadrul Lotului 1, transformările sunt deja evidente și includ:

Piața 1 Decembrie 1918 – Bloc 6B: izolare termică, înlocuirea tâmplăriei, îmbunătățiri la casa scării și actualizări electrice; Str. Dr. Ioan Rațiu, Nr. 18-22: izolare cu polistiren și lucrări în curs la casa scării și subsol; Str. General Dragalina, Nr. 2 – Bloc B2: s-au executat lucrări de placare termosistem, s-au realizat măsurătorile pentru înlocuirea tâmplăriei, urmează îndepărtarea țevii de gaz de pe fațadă pentru a permite placarea cu polistiren; Str. Libertății, Nr. 9 – Bloc M 40: fațade izolate și pregătiri pentru înlocuirea tâmplăriei.

Municipalitatea turdeană a transmis că Lotul 2 este în proces de evaluare financiară, iar lotul 4 se află în etapele inițiale ale evaluării tehnice.

„Aceste progrese demonstrează angajamentul nostru continuu în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor noștri și în promovarea sustenabilității în comunitatea noastră”, a precizat primăria turdeană.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut