Razie de proporții la Cluj. Peste 80 de șoferi au devenit pietoni

O razie de proporții ce a avut loc în ultima săptămână pe drumurile dn județul Cluj s-a lăsat cu peste 770 de sancțiuni contravenționale și peste 80 de permise de conducere reținute. Acțiunea a avut loc în perioada 14-20 noiembrie a.c pe principalele artere din județ, fiind folosite echipamente de tip radar, etilotest, etilometru și pentru depistarea substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost efectuate activități de control în trafic privind transportul rutier de persoane, depășirea regimul legal de viteză, neacordarea priorității de trecere pietonilor, folosirea telefonului mobil la volan pe timpul deplasării, conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști și pietoni, precum și alte fapte constatate în cadrul acțiunilor.

În urma activităților, polițiștii au aplicat un număr de 774 de sancțiuni contravenționale, dintre care cele mai multe fiind pentru depășirea limitei legale de viteză, respectiv 297 de sancțiuni, 55 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 39 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 21 pentru folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto în timpul deplasării, 4 pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar restul pentru alte abateri.

„De asemenea, în cadrul acestor activități au fost constatate 13 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost reținute 83 de permise de conducere, cele mai multe fiind reținute pentru încălcarea regimului legal de viteză, respectiv 54 de permise de conducere”, a anunțat IPJ Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut