Razie de proporţii a Poliţiei Comunitare

O razie de proporţii a Poliţiei Comunitare, care a avut loc în cursul zilei de ieri, în cartierul Mănăştur din municipiul Cluj-Napoca, s-a lăsat cu amenzi de peste 20 de mii de lei.

În acţiune au fost implicaţi zeci de poliţişti comunitari, organizaţi în patrule pedestre sau mobile. Aceştia au verificat în special modul în care sînt respectate prevederile privind disciplina în construcţii şi a depozitării deşeurilor menajere. De asemenea au fost verificaţi mai mulţi taximetrişti şi agenţi economici.

În cadrul acţiunii au fost aplicate în total 52 de procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare totală 22.700 lei. În cadrul verificărilor legate de respectarea legislaţiei privind disciplina în construcţii, inspectorii Serviciului Control Urbanism şi disciplină în construcţii au verificat 12 construcţii, dintre care 7 respectau documentaţia tehnică.

Cu această ocazie, cinci proprietari au primit somaţii pentru prezentarea documentelor, iar în două cazuri au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenţiei pentru amplasarea unor panouri publicitare pe proprietate privată, fără autorizaţie de construire. Sancţiunile, în valoare de 2.000 de lei, au fost întocmite conform Legii nr. 50/1991 republicată, dispunîndu-se îndepărtarea imediată a acestora. Alte 18 procese verbale de constatare a contravenţiei au fost întocmite de către inspectorii de la Serviciul Control protecţia mediului şi igienizare pentru nereguli precum lipsa contractelor de salubritate, depozitări pe domeniul public, neîntreţinerea curăţeniei în incinta organizărilor de şantier, parcarea autoturismelor pe spaţii verzi. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10.700 lei, în conformitate cu HCL nr. 191/2009 şi HCL nr. 149/2009.

Poliţiştii locali de la Serviciul Inspecţie Comercială au acţionat pentru verificarea taximetriştilor, a comercianţilor din pieţe, combaterea comerţului ambulant, respectarea de către agenţii economici a orarului de aprovizionare a magazinelor. Pentru cele 32 de nereguli constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare de 10.000 lei, pe baza HCL nr. 109/2009, HCL nr. 150/2009, HCL nr. 191/2009 şi a Legii nr. 12/1990.

Reprezentanţii primăriei susţin că astfel de acţiuni tematice vor fi organizate în toate cartierele municipiului. Aceştia susţin că una dintre priorităţile municipalităţii în această perioadă este combaterea cerşetoriei. Astfel, echipaje mixte ale Poliţiei Locale, în colaborare cu Poliţia Municipiului, precum şi poliţiştii locali de la Biroul de Intervenţie, acţionează zilnic, în special în zona centrală a municipiului, pentru depistarea celor care apelează la mila publicului. În această săptămînă au fost identificaţi 27 de cerşetori, dintre care 4 copii. Alte 9 persoane fără adăpost au fost depistate în parcurile I.L.Caragiale şi Ştefan cel Mare. Aceste persoane au fost ridicate şi conduse la secţia 1 a Poliţiei Municipiului, în vederea amprentării, fotografierii şi verificării în baza de date. Copiii au fost trimişi la Adăpostul Arlechino. Controalele au fost realizate în zona centrală a oraşului.

C.P.

Articole din aceeasi categorie