„Rața, moartea și laleaua” la teatrul Magic Puppet

Sâmbătă, 28 ianuarie, începând cu orele 12 și 17, la Teatrul Independent Magic Puppet din Cluj-Napoca (Bulevardul Eroilor, nr. 16) va avea loc premiera spectacolului „Rața, Moartea și Laleaua”, un spectacol de familie care spune cu sensibilitate povestea unei rațe care se împrietenește cu moartea.

Bazat pe povestea ilustrată a lui Wolf Erlbruch, spectacolul este un îndemn la detașare și la acceptarea vieții cu toate aspectele ei.

M-a emoționat această poveste în primul rând pentru că e atât de umană. E despre om cu toate straturile sale, pe care le dă jos unul câte unul, ca pe frunzele unei cepe, pe măsură ce este pus în fața adevărului suprem, singurul pe care îl cunoaște cu adevărat – acela că va muri. Întrebările la care încearcă să răspundă acest spectacol sunt universale și încep din copilărie. De aceea consider că moartea nu trebuie să fie un subiect tabu, ci mai degrabă unul despre care să putem vorbi deschis, să putem râde împreună. Fragilitatea păpușii ca mijloc de expresie oglindește propria noastră fragilitate, ajutându-ne să facem pace cu ea.

Alexandra Felseghi a reușit să nuanțeze și mai mult personajele lui Wolf Erlbruch, să le dea mai multă culoare și umor, aducând povestea mai aproape de cultura noastră printr-o adaptare care se adresează oricărei vârste. Compozitorul Ilko Gradev completează acest univers cu sunetele organice de acordeon, pian și hand pan, însoțind personajele pe tot parcursul transformării lor.

Acest spectacol este și un omagiu adus păpușarilor, cei mai fantastici dintre actori, oamenii care reușesc să fie invizibili pe scenă și în același timp să controleze un vulcan de emoții”, spune Oana Tămaș, regizoarea spectacolului.

Adaptare de Alexandra Felseghi după Wolf Erlbruch. Distribuție: Florin Suciu și Silviu Ruști. Scenografia: Vlad Mureșan și Florin Suciu. Muzica: Ilko Gradev.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut