Rata de vaccinare în rândul personalului din școlile clujene este de peste 78%

Rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean este de 78,86%  (9.371 de persoane), conform informațiilor colectate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, vineri, 17 decembrie, de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județ.

Potrivit datelor furnizate de IȘJ Cluj, 441 unități de învățământ își desfășoară, în prezent, activitatea, exclusiv față în față, o unitate de învățământ are activitatea în sistem online și tot o unitate de învățământ funcționează integral în sistem online, ca urmare a aplicării art. 3, alin.2, din Ordinul Comun ME/MS nr. 5338/1.082/1.10.2021 (solicitare a unității și aprobare IȘJ Cluj). De asemeni, 47 de clase din unitățile de învățământ au activitatea față în față suspendată.

În prezent, la nivelul județului Cluj sunt înregistrate 77 de cazuri active de elevi și 25 din rândul personalului (didactic, nedidactic și auxiliar) confirmate cu Covid-19.

În județul Cluj, în perioada 13-17 decembrie s-au aplicat 91.958 de teste non-invazive și s-au identificat 13 elevi pozitivi. Dintre aceștia, 3 au fost reconfirmați ca fiind pozitivi prin retestarea PCR, 8 elevi au primit rezultatul negativ prin testarea PCR, iar două rezultate sunt în curs de verificare prin retestare cu teste PCR.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut