Rareș Bogdan le-a reamintit eurodeputaților care este pilonul fundamental al civilizației europene

Europarlamentarul Rareș Bogdan le-a cerut preşedintelui Comisiei Europene şi preşedintelui Consiliului European să spună public dacă îşi însuşesc demersul de a se interzice folosirea termenilor „Crăciun”, „Ion” sau „Maria”.

Liberalul a atras atenția că „cineva se joacă periculos cu focul”, precizândnoi, cei ce sărbătorim naşterea Domnului, nu vom renunţa la libertatea de a ne manifesta convingerile.

„Această dezbatere este foarte importantă. De 500 de ani, în fiecare zi la ora 12:00 în toate Bisericile Catolice din lume bat clopotele în cinstea principelui român Iancu de Hunedoara. Şi asta în urma unei bule papale prin care a fost elogiată strategia de geniu care a asigurat victoria creştinătăţii împotriva lui Mehmet al II-lea, cuceritorul Constantinopolului. În istoria Europei, poporul român a fost de nenumărate ori apărătorul creştinismului. Şi sunt mândru că sunt român. Venind din România, poarta creştinătăţii, iubesc Europa şi Uniunea Europeană care stă ca o cupolă pe turlele tuturor bisericilor creştine de pe continent. Sunt dator să o apăr în continuare, iar Europa va sărbători acum şi peste veacuri naşterea Mântuitorului. 

Cineva se joacă periculos cu focul. Că sunt neomarxiştii sau doar nişte indivizi incapabili să înţeleagă istoria devenirii acestei lumi europene nu are cea mai mare importanţă. Este, însă, esenţial ca preşedintele Comisiei Europene şi preşedintele Consiliului European să spună public dacă îşi însuşesc aceste atitudini şi concepte. Noi, cei ce sărbătorim naşterea Domnului, nu vom renunţa la libertatea de a ne manifesta convingerile. Public, cu curaj, cu multă iubire. Crăciun fericit, dragi europeni!”, a spus Rareş Bogdan în plenul Parlamentului European. 

Un document intern al Comisiei Europene care îi sfătuia pe oficialii să folosească un limbaj incluziv, cum ar fi „sezonul sărbătorilor”, mai degrabă decât „Crăciunul”, a fost retras după un protest din partea politicienilor de dreapta.

Recomandările executivului UE asupra liniilor directoare de comunicare au fost lansate de comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, la sfârșitul lunii octombrie. Renunțarea la setul de recomandări a fost determinată de un articol din publicația italiană „Il Giornale”, care susținea că este o încercare de „anularea Crăciunului”.

Recent, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop s-a arătat revoltat de faptul că, în ajunul Zilei Naționale a României, un astfel de subiect a apărut pe agenda publică.

„Aud, în preziua Sărbătorii Naționale de 1 Decembrie – când ne bucuram de o altă sărbătoare națională, cea a Sfântului Andrei – că se gândesc unii să ne interzică Crăciunul. Acești „unii” nu sunt oricine, ci Comisia Europeană, dornică să introducă în Parlamentul European un proiect de rezoluție prin care termenul „Crăciun” să fie înlocuit cu „sărbătoare”. Aflu că, de această dată, nu s-a reușit. Pentru unii pare stupefiant, pentru alții pare ideal, iar pentru cei mai mulți faptul rămâne indiferent.

Tinerii nu mai știu că regimurile comuniste au făcut același lucru, cu intensități și durate diferite. La noi, după 1948, cuvântul „Crăciun” a fost prohibit și înlocuit cu „Sărbătorile de iarnă”, iar „Moș Crăciun” devenise oficial „Moș Gerilă”. Altfel spus, nimic nu este nou sub soare! Acestea se petreceau în vremea globalismului comunist, când se construia societatea atee și „poporul muncitor unic”, sub egida lui Lenin, Stalin și a altor emuli ai lui Marx. Azi avem un globalism neomarxist care urmărește, cu aceleași cuvinte ori cu altele, apropiate ca sens, scopuri similare.

În curând, ni se va spune cum și dacă să folosim termenul „Paști” și ni se va indica cine a înviat și dacă a înviat cineva acum două milenii. Lamentabile iluzii și inutile consumuri de energie, pe banii contribuabililor naivi! Mulți alții, mai puternici decât liderii de la Bruxelles și de la Strasbourg, au încercat să juguleze credința noastră creștină și au falimentat. Revoluția Franceză de la 1789 a înlocuit creștinismul cu numitul „cult al rațiunii”, dovedit a fi, în scurt timp, un fiasco total. Un mare prelat român – cel care a citit la 1 Decembrie Rezoluția de Unire de la Alba Iulia, în fața „Măritei Adunări Naționale” și care acum este „Fericit” în calendar – a spus: „credința noastră este viața noastră.

Lăsați-ne așa cum suntem și cum am apucat de la moși și strămoși și ocupați-vă de treburi administrative pentru Europa, că sunt destule! Până atunci – chiar dacă ne modernizăm și ne adaptăm zi de zi lumii trepidante în care trăim – „noi locului ne ținem”, vorba Poetului.

La mulți ani, România!“, a afirmat reputatul istoric.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut